Ik heb TREK!

Eten & Drinken Uitgaan | Reacties uitgeschakeld voor Ik heb TREK! | 2 oktober 2018

Bijvoorbeeld ‘s ochtends als ik wakker word en denk aan een knapperige, verse croissant met roomboter. ’s Middags na een ochtend hard werken of ’s avonds rond een uurtje of negen als je avondeten al lang verteerd is. Oké, ik geef toe… Ik heb altijd trek, een gezonde Hollandse eetlust, een bourgondische inslag of een snelle stofwisseling. Als het beestje maar een naam heeft 😉 Never not eating is mijn motto en als ik geen eetlust heb is het serieus tijd om een ambulance te bellen. Want Martine zonder trek is als Bert zonder Ernie..

TREK theaterkeuken & café

Toen Flint mij uitnodigde om een kijkje (en een hapje) te komen nemen bij TREK theaterkeuken & café was mijn antwoord natuurlijk geen nee. Niet iedereen weet dat zich in de foyer van Flint een toprestaurant bevindt en het is hoog tijd dat daar verandering in komt. Ik was na mijn bezoek namelijk Verrast met een hoofdletter V. Heb jij trek? Ga naar TREK!

Het concept is eenvoudig. Je begint de avond van een voorstelling nu eens niet met urenlang dralen voor de kast, tig outfitwissels en een pizza Hawaï omdat je geen tijd hebt om te koken. In plaats daarvan schiet je dat ultieme succesjurkje aan. Je weet wel, dat exemplaar waarin je er altijd vijf kilo lichter uitziet en de rest van de wereld dat ook vindt. Vervolgens neem je plaats in de sfeervolle setting van TREK en geef je je over aan de kookkunsten van chef Soon-Dae Spetter. En geloof mij, dat wil je!

Theaterplank

Sinds ik de film Burnt (aanrader overigens want Bradley Cooper!) zag, ben ik geïntrigeerd door het leven achter de schermen in top restaurants. Dat gevoel kreeg ik helemaal bij de open keuken van TREK. Het perfectionisme, de taakgerichtheid en vooral de vlekkeloze samenwerking. En dan heb ik het nog niet eens over de smaken. Wij bestelden de theaterplank en waar ik wat kaasjes, worstjes en een bitterbal verwachtte werden we compleet weggeblazen door het hoge culinaire niveau. Begrijp me niet verkeerd, niks mis met een goede bitterbal maar dit is a whole other league..

Als je een theaterplank bestelt, deel je samen eerst vijf koude gerechten en vervolgens vijf warme. De chef stelt de gerechten samen, uiteraard rekening houdend met eventuele dieetwensen of allergieën, waardoor je vers, met het seizoen maar vooral mega verrassend eet. En ik val in herhalingen, maar dat wil jij! Wat er zoal voorbij kwam? Sous vide gegaarde kabeljauw, kalfsmuis met zachtgekookte kwarteleitjes, gerookte zalm met haring kaviaar, op de huid gebakken zeebaars, Indische curry met kippendij… Ik kan nog even doorgaan maar dan is kwijlen op eigen risico. Chef Soon-Dae zwaait pas sinds kort de scepter, of zal ik zeggen de spatel, in de keuken maar alles smaakt als een geoliede machine. En dan heb ik het nog niet eens over de desserts..

Bon appetit

Nu moet je altijd het beste voor het laatst bewaren en dat is in dit geval de prijs. Iedereen die wel eens in een goed restaurant heeft gegeten weet dat de rekening soms wat zwaar kan vallen. Daar hoef je bij TREK Theaterkeuken niet bang voor te zijn. Een theaterplank bestel je namelijk voor maar EUR 27,50 p.p. en daarvoor krijg je dus 10! topgerechten en last but not least: de goddelijke verse frietjes van Van Gogh. Natuurlijk kun je ook gewoon a la carte bestellen, maar ik vind dat je het aan je smaakpapillen verplicht bent om een keer de theaterplank te proberen! You can thank me later😉

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.