Hoe ‘kei’ ben jij? We vragen het Anouk van Ravenhorst

Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Hoe ‘kei’ ben jij? We vragen het Anouk van Ravenhorst | 10 januari 2019

Dat de leukste mensen in Amersfoort wonen weet jij natuurlijk net zo goed als ik. Tijd dus om elkaar wat beter te leren kennen. Je weet wel, laptopje open, cappuccino erbij (of wat sterkers.. 😉 en ongegeneerd iemand het vuur aan de schenen leggen. Vandaag is de beurt aan Anouk van Ravenhorst. Niet alleen een getalenteerde fotograaf, maar ook één van de initiatiefnemers van ‘Het Keicollectief‘. Je weet wel, Amersfoorts leukste netwerk voor creatieve ondernemers. Benieuwd of we hier te maken hebben met een rasechte keientrekker?

Anouk, vertel!

Hoe? Wat? Waar? Hoe ben je in Amersfoort terecht gekomen en waarom blijf je?

Na heen en weer verhuisd te zijn van Zwolle naar Utrecht, vonden we een middenweg in Amersfoort. Een plek waar we een huisje konden kopen in de stad, dichtbij het bos en makkelijk op de snelweg. Een ideale spot als je vrienden en familie overal en nergens wonen.

Vertel eens wat over de ontstaansgeschiedenis van Amersfoort. (Je zou nu natuurlijk Google kunnen openen, maar weet dat eeuwig ongeluk je dan zal achtervolgen. Just saying…)

Haha, oké ik weet hier heel erg weinig over helaas. Aangezien ik geen ‘rasechte’ Amersfoorter ben. Het enige verhaal wat ik over Amersfoort ken zijn die van de keien die overal vandaan komen. Oh, en dat Amersfoort één van de groenste steden is (en hier ook voor geprezen wordt). Nog een reden om hier te gaan wonen dus.

Wie is de leukste Keientrekker die jij kent?

Willemieke, mijn mede-oprichter van het Keicollectief. Net als ik geen zuivere Amersfoorter, maar wel iemand met hart voor de stad. Ik denk dat wij beide keientrekkers zijn geworden.

Hoe ziet jouw ideale avond in Amersfoort eruit?

Eten bij Dara, film in het Lieve Vrouwentheater en live muziek in de Miles (of in de zomer op het terras aan de idyllische Groenmarkt).

Wat is jouw geheime adresje in Amersfoort, dont worry we vertellen het niet verder 😉..

Inmiddels meerdere geheime adresjes via thuisbezorgd ;). Maar verder ben ik gek op Second lifestyle. Het tweedehands zaakje met leuke kleding. Deze zit bij mij om de hoek en sinds ik duurzamer probeer te leven is dit een gouden plekje.

Tot slot mag je nu in drie zinnen Amersfoort pitchen aan elke gek die er (nog) niet woont. Houd je niet in, the floor is yours. 3…, 2…, 1…, GO!

Amersfoort is de stad waar alles samenkomt. Natuur, water, een oud mooi stadscentrum, alle snelwegen om heeeel erg snel overal te komen (je rijdt nooit langer dan 1 uur naar vrienden of familie), hippe tentjes, leuke mensen, mooie huizen met grote tuinen. Oftewel, een perfecte centrale stad met alles wat je nodig hebt binnen handbereik.

Kiezen maar en kort (ik herhaal KORT!) toelichten mag..

De Hof OF De Nieuwe Stad

De nieuwe stad, want hier mag een heleboel.

Tuin OF Balkon

Tuin en balkon?! In Amersfoort kan alles 😉

Forever OF For the time being

Forever, want zoals ik al zei, de mogelijkheden zijn er.

Edward OF Jochem

Mijn hond heet Eddy, dus Edward it is.

Downtown OF Vathorst

Downtown natuurlijk, want dichterbij alles! En ik houd niet van koude, lange fietstochten.

Lokaal OF Import

Import. Tja, ik houd van een nieuwe, frisse blik.

Keigaaf OF Supervet

Keigaaf natuurlijk.

Bron foto 2

Reacties

Je kunt geen reacties plaatsen.